KITÖRÉS 60 EMLÉK ÉS TELJESÍTMÉNYTÚRA

Budapest-Szomor útvonalon.
2018 óta teljesítménytúrázom, azóta bakancslistás.🥾
Most sikerült résztvennem rajta, amit egyáltalán nem bántam meg.👌 Kovács Zsolt barátommal indultam neki,akivel kb.8km‑t haladtunk együtt,és többet ezen a túrán nem láttam,mint egy karámból kiengedett bika úgy el húzott!😁 Kereken egy órával ért be előttem. Gratulálok itt is!👌🤜🤛
A túra története:
“1944–45 telén a szovjet ostromgyűrű bezárult Budapest körül. A Budai Várba visszaszorult — magyar részről Hindy Iván, német részről Karl Pfeffer-Wildenbruch által vezetett — védősereg felélte élelmiszer‑, és lőszer-tartalékait, utánpótlás-vonalaikat már régen elvágták, a Budapest felmentésére tett német kísérletek kudarcba fulladtak. Pfeffer-Wildenbruch ekkor szánta el magát a kitörésre. Szinte csak az utolsó pillanatban, 1945 február 11-én, 17.50-kor jelentette rádióján, az ostromzáron kívül állomásozó alakulatoknak a következőt:”
“Az ellátmányt feléltük, az utolsó töltény a csőben. A kapituláció vagy a védőrség harc nélküli lemészárlása között lehet választani. Ezért az utolsó harcképes német részekkel, honvédekkel és nyilaskeresztesekkel támadni fogok. II.11-én a sötétség beálltával kitörök.Szomor és Máriahalom között kérem a felvételt. Kérem az ellenséges erők lekötését minden eszközzel, valamennyi arcvonalon.”
Forrás: Kitorestura.hu
Hatalmas szerencsénk volt az időjárással,ami erre az éjszakára picit kiengedett,és kellemes téli időben teljesíthettünk. A Budai-hegyek jégpáncélos leejtőit,és emelkedőit leszámítva,végig remek terepviszonyok között haladhattunk. Nagyon sok régi ismerőssel,túratárssal találkoztam ‚és sikerült mindenkivel egy pár jó szót váltani,picit együtt haladni, bíztatni egymást. A túra hangulata végig csillagos ötös volt!
Gratulálok minden teljesítőnek! 👊
György Mikonya Neked külön óriási köszönet még egyszer a Cél-Bp. transzferért,és,hogy megvártatok! 🤜🤛
“Dicsőség a Hősöknek!”