2010 — Kitörés 60 — B. Gábor beszámolója

Egy újonc levele a kitörés túráról:
Sosem próbálkoztam élménybeszámoló írásával, mindenesetre pár szót azért szeretnék szólni.
Mikor századparancsnokom közölte, hogy akinek kedve van, az nevezhet az általatok szervezett túrára, egy percig sem gondolkodtam, közöltem vele, hogy indulok a 60-as távon. Tudtam, ez komoly próbatétel lesz számomra, nem másoknak akartam bizonyítani, csak és kizárólag saját magamnak. Szóltam két kedves barátomnak, akik szintén igent mondtak.
Tehát február 6‑án este 17:40-kor elindultunk a Magyar Gárda csapatával, mire a Virágos-nyeregbe értünk, kialakult négy fős csapatunk, érdekességképpen megemlíteném, hogy mindannyian életünk első túráján vettünk részt.
Az időjárás nem kegyelmezett, szinte egész éjszaka szakadt a hó, a magasabb részeken a jeges szél még inkább gondoskodott róla, hogy át tudjuk érezni, milyen emberfeletti teljesítményt hajtottak végre a hős honvédő katonák.
Készültünk a túrára, mégis sokszor szinte minden erőnkre szükség volt, hogy tovább tudjunk menni, de megcsináltuk, teljesítettük a távot, a kiírt szintidőn belül beértünk a szomori célba. Életemben még ekkora teljesítményt nem hajtottam végre, nagyon jó érzés volt így emlékezni a kitörő katonákra.
Köszönjük a lehetőséget. Jövőre is ott leszünk!
Dicsőség a hősöknek!
Szebb jövőt! B.Gábor
Új Magyar Gárda, Pest megye, Zrínyi század